envelop belastingdienst

Belasting betalen

Waar krijgt u mee te maken als u belasting betaalt? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Belasting betalen

Belasting betalen moet iedereen. Maar meer betalen dan nodig, dat doet niemand graag. Zorg daarom ervoor dat u optimaal profiteert van fiscale mogelijkheden.

 

Fiscaal voordeel voor eigenwoningbezitters

Uw hypotheek is een van de belangrijkste fiscale aftrekposten. De hypotheekrenterente die u betaalt is, onder voorwaarden, aftrekbaar van uw belastbare inkomen. 

 

Premies voor lijfrenteverzekeringen aftrekbaar

De premie of koopsom die u betaalt voor een lijfrenteverzekering die uitkeert ná uw pensioenleeftijd, is tot een bepaald maximum aftrekbaar. Dat geldt niet voor een lijfrenteverzekering die u wilt gebruiken om een periode vóór uw pensionering te overbruggen. 

 

Fiscaal partnerschap

Bent uw gehuwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of bent u samenwonend en staat u gezamenlijk ingeschreven op hetzelfde woonadres en heeft u een notarieel samenlevingscontract afgesloten, dan bent u verplicht fiscaal partner. Dan kunt u fiscale voordelen naar wens verdelen tussen u en uw partner. Zo kunt u bijvoorbeeld de hypotheekrente volledig ten laste laten komen van degene die het meeste verdient om zo het meeste te profiteren van de aftrek. 

Alle producten binnen de categorie Uw huis

Stel ons gerust uw vraag