Schade aan mobiel en tablet: wat dekt uw inboedelverzekering?

Kapotte schermen van mobieltjes en tablets zijn een vaak voorkomend euvel. Het apparaat is gevallen, of iemand is er per ongeluk op gaan zitten. Helaas blijft het een hardnekkig misverstand dat val- en stootschade van elektronica altijd standaard is verzekerd via uw inboedelverzekering.

Een zilveren laptop met een kapot toetsenbord, een tablet met een kapot scherm en een telefoon
Nieuws
Datum: 26-03-2024

Om de premie van die verzekering niet te veel te laten stijgen, zijn de regels bij schade aan mobiele elektronica in de afgelopen jaren veel strenger geworden. Zo hebben sommige verzekeraars het eigen risico verhoogd. Bij andere moet u een speciale aanvullende dekking afsluiten voor schade aan uw telefoon, tablet of laptop.

Schade onderweg

Als u onderweg – of in de tuin – een ongelukje hebt met één van uw apparaten, moet uw inboedelverzekering in elk geval een buitenhuisdekking hebben om voor schadevergoeding in aanmerking te komen. U kunt er ook voor kiezen om een aparte elektronicaverzekering af te sluiten. Let er dan wel op dat deze ook schade buiten de vier muren van uw huis vergoed.

Grote verschillen

Verder kan de dekking per verzekeraar flink uiteenlopen. Zo vergoedt de ene maatschappij de nieuwwaarde, stelt de andere reparatie verplicht als dat mogelijk is en heeft u bij de derde zelf de keuze. Ook kan de duur van nieuwwaarde-dekking verschillen, evenals de hoogte van het eigen risico.

Onder de loep

Het kan dus slim zijn om uw inboedel- of elektronicaverzekering weer eens onder de loep te nemen. Uiteraard helpen we u daar graag bij. Wellicht kunnen we de polis voor u aanpassen of blijkt het interessant om over te stappen naar een andere verzekeraar. Wilt u daar meer over weten? Neem dan even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag