Snorfiets naar bromfiets? Keuring én aanpassing verzekering verplicht!

Ook voor bestuurders en passagiers van snorfietsen geldt sinds 1 januari 2023 een helmplicht. Veel van hen besluiten daarom hun snorfiets om te bouwen naar een bromfiets of om dit te laten doen door een specialist. Maar let op, dat heeft gevolgen voor uw kenteken én voor de verzekering!

Jongen met baard zit op scooter en maakt een gebaar met beide wijsvingers naar beneden naar de scooter
Nieuws
Datum: 31-01-2023

Allereerst bent u namelijk verplicht om uw omgebouwde snorfiets te laten keuren door de Dienst Wegverkeer (RDW). Op deze webpagina kunt u daar meer over lezen. Als uw brommer is goedgekeurd, stelt de RDW een gele kentekenplaat ter beschikking.

Verzekering aanpassen

Ook moet u de verzekering van het voertuig laten aanpassen. Een bromfiets kan en mag harder rijden dan een snorfiets. Daardoor verandert ook het risico dat de verzekeraar loopt. Voor een snorfiets die is omgebouwd naar een bromfiets moet u uw lopende verzekering dus door ons laten updaten.

Niet doorgeven = niet verzekerd

De kans is groot dat u voor uw nieuwe verzekering meer moet betalen. Een schade bij een bromfietsongeluk is over het algemeen namelijk groter dan bij een snorfietsongeluk. Maar als u uw verzekering niet aanpast en een ongeluk krijgt, bent u helemaal niet verzekerd! Naast het feit dat u dan in overtreding bent, kunnen de financiële gevolgen groot zijn.

Neem contact op

Neem dus even contact met ons op als u plannen heeft om u snorfiets om te bouwen of als u dat al heeft gedaan. We helpen u graag om uw snorfietsverzekering om te zetten naar een goede brommerverzekering!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag