Nu ook directe schadeafhandeling voor campers en motoren

Directe schadeafhandeling geldt vanaf dit jaar niet alleen voor personenauto's, maar ook voor campers en motoren. Daardoor kunnen eigenaren van kampeerauto's en motorfietsen bij schade door andermans schuld hun voertuig sneller laten herstellen.

Camper met schade wordt vervoerd op een vrachtwagen naar een schadeherstelbedrijf
Nieuws
Datum: 26-04-2023

Bij directe schadeafhandeling (DSA) kunnen voertuigeigenaren met tenminste een WA-verzekering schades die zijn veroorzaakt door anderen direct bij hun eigen verzekeraar claimen. Die handelt de schade af en verhaalt deze vervolgens bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Stuk sneller

Het grote voordeel is dat u de schade hierdoor een stuk sneller vergoedt krijgt. U moet de schade natuurlijk wel zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Een ander pluspunt is dat u misschien kunt profiteren van extra dienstverlening die uw verzekeraar aanbiedt. Zo kunnen klanten met een allriskverzekering vaak gebruik maken van de diensten van kwaliteitsgarages waarmee de verzekeringsmaatschappij samenwerkt.

Uiterlijk 1 oktober

De mogelijkheid voor directe schadeafhandeling van campers en motoren bestaat sinds 1 april van dit jaar. Verzekeraars hebben beloofd dat het uiterlijk op 1 oktober 2023 voor iedereen beschikbaar is.

Tevreden

Directe schadeafhandeling voor personenauto’s van particulieren bestaat al sinds 2021. In de zomer van vorig jaar is onderzocht hoe de nieuwe regeling bevalt. De resultaten zijn positief, consumenten zijn tevreden over de snelheid waarmee schades nu worden afgehandeld. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over directe schadeafhandeling? Heeft u een andere vraag over een lopende of nieuwe auto-, camper- of motorverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag