Laptops buiten het bedrijfspand vaak niet goed verzekerd

Zijn uw kantoormedewerkers weer thuis gaan werken? En heeft u uw bedrijfslaptops aan hen uitgeleend om dat mogelijk te maken? Dan is het goed om even aandacht te schenken aan de risico’s. Want zijn de bedrijfslaptops buiten het bedrijfspand wel verzekerd? 

Zakenman die thuis laptop op bureau gebruikt
Nieuws
Datum: 03-11-2020

Misschien heeft u schade aan uw bedrijfslaptops afgedekt op uw inventarisverzekering. Die verzekering dekt helaas alleen schade aan inventaris die zich binnen het bedrijfsgebouw bevindt. Dus niet als uw medewerkers er thuis mee werken. De laptops zijn uw eigendom en u draait dus zelf op voor de kosten van herstel of vervanging. Dat een enkele laptop niet verzekerd is of als u ze maar voor een korte periode uitleent, is dat misschien geen probleem. Maar thuiswerken kan wel eens een blijvertje zijn, ook na corona. Als er permanent een aantal bedrijfslaptops bij uw medewerkers thuis staan, zult u vaker met schadekosten geconfronteerd worden. 

Elektronicaverzekering 

Uitgeleende laptops en andere apparatuur zoals een tweede scherm, een printer of een headset, zijn ook te verzekeren met een zakelijke elektronicaverzekering. Die moet dan wel buiten het bedrijfsgebouw van kracht zijn. Er zijn verschillende dekkingen waar u uit kunt kiezen. U kunt bijvoorbeeld alleen schade door brand en diefstal verzekeren of ook stoot- en valongelukjes. Wij zoeken voor u uit welke verzekeraar u het beste aanbod kan doen.

Thuiswerken met eigen laptop 

Misschien leent u niet uw bedrijfslaptops uit, maar biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om op kosten van de zaak een eigen laptop te kopen. Of uw medewerker heeft thuis al een laptop die hij prima kan gebruiken voor het werk. In die gevallen is het apparaat het eigendom van uw medewerker. Hij moet zelf voor de verzekering zorgen en kan checken wat zijn inboedelverzekering te bieden heeft. Eventueel kan hij een aanvullende of aparte verzekering afsluiten voor elektronica. 

Maandelijkse vergoeding 

Toch heeft ook u als werkgever een verantwoordelijkheid als uw medewerker zijn eigen laptop thuis gebruikt voor het werk. Want door het intensieve gebruik slijt zijn laptop harder en neemt de kans op schade toe. Om dat te compenseren kunt u uw medewerker een kleine maandelijkse vergoeding geven. Daarmee koopt u schade, onderhoud en slijtage als het ware af.

Wilt u advies over het verzekeren van elektronica zowel binnen als buiten het bedrijfsgebouw? Neem dan contact op met ons kantoor. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.