Forse premieverschillen WA-autoverzekeringen

De ene WA-autoverzekering is de andere niet. Want hoewel de basisdekking grotendeels hetzelfde is, kan de premie soms meer dan twee keer zo hoog zijn. 

Autolening, geld, autoverzekering concept
Nieuws
Datum: 09-11-2020

Wie een auto heeft, moet hiervoor tenminste een WA-verzekering afsluiten. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade van anderen als u een ongeluk veroorzaakt. Naast materiële schade is ook letselschade gedekt.

Premiehoogte 

Hoewel de voorwaarden van WA-verzekeringen meestal weinig van elkaar verschillen, geldt dit niet voor de premie. Die is soms wel twee keer zo hoog. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond. 

Van de ruim dertig verzekeringen die zijn onderzocht, bedroeg de laagste jaarpremie gemiddeld € 327. Voor de duurste WA-autoverzekering uit het onderzoek betaalt u maar liefst gemiddeld € 760 per jaar.

Duurder niet per se beter 

WA-autoverzekeringen bieden in de basis dezelfde dekking maar er zijn ook verschillen. Die zitten vooral in de (aanvullende) voorwaarden, aldus de Consumentenbond. Denk bijvoorbeeld aan acceptatiecriteria zoals leeftijdsgrenzen, de premieopbouw en het effect van een schadeclaim op de premie. Overigens blijkt dat duurdere verzekeringen niet per se een betere dekking bieden.

Goed vergelijken 

Het vinden van de beste WA-autoverzekering tegen de scherpste premie is dus een zaak van goed vergelijken. Wij helpen u daar graag bij. Bent u op zoek naar een nieuwe WA-autoverzekering of vraagt u zich af of u kunt besparen op de premie van uw lopende WA-autoverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.