Fietsverzekering: hier moet u op letten

Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben vorig jaar een nieuwe fiets gekocht. Daarmee zijn er in Nederland naar schatting aanzienlijk meer fietsen dan mensen: zo’n 23 miljoen. Gemiddeld betaalden consumenten € 1.627 voor een fiets, wat bijna € 130 meer is dan in het jaar ervoor.

Verkoper kijkt met klant naar fietsen
Nieuws
Datum: 17-08-2022

Veel mensen kiezen ervoor om hun nieuwe karretje te verzekeren. Verstandig, een fiets is immers een kostbaar bezit én gevoelig voor diefstal. Maar let wel goed op voordat u een fietsverzekering afsluit. Doet u dat niet, dan kan het zijn dat u betaalt voor zaken die u niet nodig heeft. Of erger, dat u voor onaangename verrassingen komt te staan als u een beroep op uw fietsverzekering moet doen.

Nieuwwaarde of dagwaarde

Let er bij het kiezen vooral op of de verzekering de nieuwwaarde of de dagwaarde van de fiets uitkeert als u een claim indient. Vergeet ook niet te controleren hoe hoog uw eigen risico is, mocht u aanspraak doen op uw verzekering.

Diefstal en schade

Er zijn uiteenlopende soorten fietsverzekeringen waarvoor u meestal verschillende aanvullende dekkingen kunt afsluiten. U kunt ervoor kiezen om uw fiets alleen te verzekeren voor diefstal of tevens een schadedekking af te sluiten. Die keert ook uit als u een schade moet laten repareren na bijvoorbeeld een aanrijding of een val.

Aanvullende dekkingen

Veel verzekeraars bieden extra aanvullende dekkingen aan. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij pech, een ongevallendekking en een rechtsbijstanddekking. Er zijn trouwens ook fietsverzekeringen waarin deze dekkingen standaard zijn opgenomen.

De snelste weg naar de beste fietsverzekering

Al met al zijn er dus aardig wat keuzemogelijkheden en aandachtspunten. Schakel ons daarom in als u een fietsverzekering overweegt, dat is de snelste weg. Op basis van uw wensen en eisen zoeken wij de best passende fietsverzekering voor u. Neem gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag